Πρώτη φορά στο CarHero;

Μάθετε πως λειτουργεί
Πως αντιμετωπίζουν οι γυναίκες την αγορά νέου αυτοκινήτου

Εγγραφείτε μέλος

Πως αντιμετωπίζουν οι γυναίκες την αγορά νέου αυτοκινήτου
K2_ΠεμPMEESTE_Μάιος+0300RΜαϊPMEEST_0C4 Από Super User
Στην κατηγορία Blog
256

Πως αντιμετωπίζουν οι γυναίκες την αγορά νέου αυτοκινήτου

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με προηγούμενο post μας, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρουσιάζουμε ενδιαφέροντα δεδομένα που συγκεντρώνουμε από την λειτουργία της #1 πλατφόρμας αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου, το carhero.gr.

 

Ως πρώτο θέμα επιλέξαμε τις γυναίκες! Συμμετέχουν στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου, λειτουργούν διαφορετικά, πότε ψάχνουν και τι αγοράζουν; Αυτά είναι ενδιαφέρονται ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε, ξεκινώντας από σήμερα.

1. Κατ’ αρχάς, σίγουρα οι γυναίκες ψάχνουν για καινούργιο αυτοκίνητο. Όμως, το τελευταίο βήμα, αυτό του να ζητήσουν προσφορές από εμπόρους το κάνουν πολύ δυσκολότερα από ότι οι άντρες. Από το σύνολο των αιτημάτων μέχρι στιγμής , μόλις ένα στα πέντε αιτήματα προέρχεται από γυναίκες ενδιαφερόμενες. Το 80% των αιτημάτων επομένως γίνεται από άντρες.

2. Υπάρχει η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι περισσότερο οργανωτικές από τους άντρες. Πιθανότατα αυτό ισχύει. Όσον αφορά την αναζήτηση καινούργιου αυτοκινήτου, όμως, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες συμπεριφέρονται με τον ίδιο περίπου τρόπο, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις. Επειδή αυτό σαν εύρημα μας ξενίζει λίγο, υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψουμε ξανά στο μέλλον και θα το δούμε ξανά.

3. Το μέσο κόστος των αυτοκινήτων που αναζητούν οι γυναίκες είναι κάτω από 30.000€, τη στιγμή που οι άντρες αναζητούν στην πλειοψηφία τους ακριβότερα αυτοκίνητα μέσω του CarHero. Σε επόμενο post θα συνδυάσουμε αυτό το δεδομένο με το στοιχείο της ηλικίας των υποψηφίων αγοραστών και θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε αν οι γυναίκες αρκούνται σε μικρότερα και πιο προσιτά αυτοκίνητα ή αν η χρήση διαφέρει από αυτή των αντρών.

4. Πότε ψάχνουν οι γυναίκες για αυτοκίνητο; Συνήθως την Παρασκευή, όπως και οι άντρες. Όμως, το ενδιαφέρον τους σταματάει το βράδυ της Παρασκευής και τα Σαββατοκύριακα κάνουν τον μικρότερο αριθμό ερωτημάτων ανά ημέρα, το αντίθετο από τους άντρες. Δεν θα βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, το αφήνουμε αυτό σε εσάς.

Ελπίζουμε να βρήκατε αυτό το πρώτο μικρό σετ δεδομένων ενδιαφέρον. Καθώς περνάει ο χρόνος, θα έχουμε να σας πούμε όλο και πιο ενδιαφέροντα δεδομένα. Stay informed!

Δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμα το CarHero.gr;

Ζητήστε προσφορές για τα μοντέλα που σας ενδιαφέρουν να αγοράσετε από τον καναπέ σας!

Ξεκινήστε Τώρα!

Λυπούμαστε
αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας συνεργαζόμενος επίσημος έμπορος που να εξυπηρετεί την περιοχή σας.